ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna heyeti ile görüştü

PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak amacıyla hazırlanan barış planı üzerindeki müzakereler için Florida'da Ukrayna heyeti ile bir araya geldi. Toplantı sonrası Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüst...

Haberler 01.12.2025 - 12:47 Son Güncelleme : 01.12.2025 - 14:09

PeyamaKurd - ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak amacıyla hazırlanan barış planı üzerindeki müzakereler için Floridada Ukrayna heyeti ile bir araya geldi.

Toplantı sonrası Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov ile birlike basına açıklama yapan Rubio, çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Sadece savaşı bitirmek istemiyoruz, Ukraynanın bir daha işgal ile karşılaşmayacak şekilde güvende olmasını ve gerçek bir refaha kavuşmasını istiyoruz diye aktardı.

ABDnin önerdiği barış planı üzerinde epey mesafe katettiklerini vurgulayan Rubio, Ancak bu hassas ve karmaşık bir konu, bu nedenle daha yapacak çok işimiz var dedi.

ABD Başkanı Donald Trumpın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoffun bu hafta Moskovaya gideceğini ifade eden Rubio, Bu (görüşmelerin) ne kadar zor olduğu konusunda gerçekçiyiz, ancak diğer yandan da umutluyuz ifadesini kullandı.

Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov da ABDnin barış görüşmeleri konusundaki liderliği için teşekkür etti.

Umerov, Ukraynanın geleceğini, halkı için önemli olan konuları konuştuk, refah içinde güçlü bir Ukrayna temel amacımız. ABD bu konuda çok destek oluyor. Cenevredeki görüşmelerin üstüne faydalı ve üretken bir toplantı daha gerçekleştirdik diye aktardı.

Ana Sayfaya Git