PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistanın başkenti Aşkabatta düzenlenen Uluslararası Barış ve Güven Forumu kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinle görüştü.
Erdoğan, BM Genel Kurulu tarafından 2025 yılının Uluslararası Barış ve Güven Yılı ilan edilmesi ve Türkmenistanın daimi tarafsızlık statüsünün 30. yılı vesilesiyle Aşkabatta gerçekleştirilen foruma katıldı.
Forum marjındaki temaslarını sürdüren Erdoğan, programın ardından konakladığı otelde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinle bir araya geldi.
Görüşmede, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halit Yerebakan da hazır bulundu.