PeyamaKurd - DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Hasekede Şammar aşiretinin lideri Şeyh Mana Himmedi el-Cerba ile görüştü.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, dün Rojava Özerk Yönetiminin (Kuzey ve Doğu Suriye) Haseke kentinde Şammar aşiretinin lideri Şeyh Mana Himmedi el-Cerba ile bir araya geldi.
Bölgesel konuların masaya yatırıldığı görüşmede, Şeyh Mana Himmedi el-Cerbanın Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yaptığı görüşme de ele alındı.
Şeyh Mana Himmedi el-Cerba, tüm taraflar arasındaki işbirliğinin önemine ve siyasi aktörlerin uzlaşıyı ilerletme ile 10 Mart anlaşmasının uygulanmasındaki rolüne dikkati çekti.
19 Kasımda Şammar aşiretinin lideri Şeyh Mana Himmedi el-Cerba, Şamda Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya gelmişti.