PeyamaKurd - AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazzeden gelen görüntüler tahammül edilemez halde. Gazzedeki siviller çok uzun süredir çok fazla acı çekiyor. Bu durum artık sona ermeli dedi.
Von der Leyen, sosyal medya platformu Xteki hesabından yaptığı açıklamada, Gazzeye insani yardımın serbest, güvenli ve hızlı şekilde ulaştırılması, uluslararası hukukla uluslararası insancıl hukuka tam saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.
İsrailin Gazzede insani yardım bekleyenleri hedef almasına tepki gösteren von der Leyen, Gazzeden gelen görüntüler tahammül edilemez (halde). Gazzedeki siviller çok uzun süredir çok fazla acı çekiyor. Bu durum artık sona ermeli diye aktardı.
Von der Leyen, sivillerin asla hedef alınamayacağını vurgulayarak İsrailin AB ile Gazzedeki durumu iyileştirmeye yönelik yaptığı anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.