ABD: Kürdistan Bölgesi'nin Washington'daki sözleşmeleri...

PeyamaKurd - ABD Kongresi Üyesi Robert Aderholt, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin ülkesindeki iki şirketle yaptığı anlaşmalardan çok iyi sonuçlar elde edeceklerini belirterek, Erbil'le dostane ilişkileri olduğunu bildirdi. Robert Aderholt, Erbil-Washin...

Haberler 07.08.2025 - 15:51 Son Güncelleme : 08.08.2025 - 00:20

PeyamaKurd - ABD Kongresi Üyesi Robert Aderholt, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin ülkesindeki iki şirketle yaptığı anlaşmalardan çok iyi sonuçlar elde edeceklerini belirterek, Erbille dostane ilişkileri olduğunu bildirdi.

Robert Aderholt, Erbil-Washington ilişkileri, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin ABD şirketleriyle yaptığı sözleşmeler, bölgedeki durum ve diğer birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erbil-Washington ilişkilerine değinen Aderholt, Kürdistan Bölgesi ile ülkesi arasındaki ilişkilerin çok önemli ve gerekli olduğunu belirterek, bu dostça ilişkilerin özellikle siyasi ve ekonomik olmak üzere her alanda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mesrur Barzani, ABD yönetiminin resmi daveti üzerine 17 Mayıs 2025 Cumartesi günü Washingtona gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, 19 Mayıs Pazartesi günü, Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile ABDli petrol şirketleri HKN Energy ve WesternZagros arasında değeri 110 milyar dolar olan iki enerji anlaşmasının imzalandığı törene başkanlık etti.

Söz konusu anlaşmaları çok iyi olarak nitelendiren Robert Aderholt, Erbil ile Washington arasındaki anlaşmalardan da çok iyi sonuçlar beklediklerini bildirdi.
ABDnin diğer ülkelerle ilişkileri hakkında ise Robert Aderholt, Dünyanın dört bir yanında dostlarımızın olması bizim için çok önemli. ABD olarak herkesle ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. açıklamasını yaptı.

Ana Sayfaya Git