PeyamaKurd - ABD ile tarifler konusunda müzakereleri sürdüreceklerini ifade eden Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, anlaşma olmaması halinde misilleme yapacaklarını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinin ardından Avrupa Birliği ülkelerinden çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 50, otomotiv sektörüne yüzde 25 ve diğer ürünlere de yüzde 10 gümrük vergisi tarifesi uygulamaya koydu.
Trump, ABye gönderdiği tarife mektubunda ise 1 Ağustostan itibaren AB ülkelerinden ABDye gönderilen tüm ürünlere sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Trumpın tarife mektubunun ardından açıklamalarda bulundu.
Misilleme uyarısı
Trumptan ABye yönelik revize edilmiş gümrük vergisi oranı ve yeni zaman çizelgesini içeren mektup aldıklarına işaret eden Ursula von der Leyen, AB ihracatına yüzde 30 gümrük vergisi uygulanması Atlantikin her iki yakasındaki işletmelerin ve tüketicilerin aleyhine olacak şekilde temel transatlantik tedarik zincirlerini aksatacaktır dedi.
Ayrıca ekledi: Gerektiğinde orantılı karşı önlemlerin alınması da dahil olmak üzere ABnin çıkarlarını korumak için bütün adımları atacağız