PeyamaKurd - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, güncel gelişmelere dair Mecliste basın toplantısı düzenledi.
Koçyiğit, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Temel talebimiz Öcalanın fiziki özgürlüğüdür dedi.
Kongreyi toplama yetkisi Öcalanda
Koçyiğit, PKK Yürütme Konseyinin kongre açıklamasına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, kongrenin toplanmasının Öcalanın katılımına bağlı olduğunu belirtti. Kongreyi toplama yetkisine sahip tek kişinin Öcalan olduğunun ifade edildiğini aktaran Koçyiğit, hükümetin bunun gereklerini yerine getirme sorumluluğu olduğunu vurguladı.
İmralıdaki tecridin hızla sonlandırılmasının sürecin ilerlemesi için biricik önemde olduğunu söyleyen Koçyiğit, halen İmralı Heyeti dışında Öcalanla bir temasın olmadığını belirtti.
Koçyiğit, Sağlık, güvenlik, özgürlük koşulları yaratılmadan sürecin ilerlemesi ve sonuç alabilmemiz mümkün değil ifadelerini kullandı.
Rojava Kürt Birliği Konferansı
Koçyiğit, Rojavanın Qamişlo kentinde gerçekleştirilen Kürt Ulusal Konferansına da değindi.
Suriyenin demokratik bir rejime kavuşması için çaba gösterdiklerini belirten Koçyiğit, Yapılan ulusal konferansın Demokratik Suriyenin inşasına çoğulcu eşit adil bir Suriyenin inşasına katkı sunacağına dair umudumuzu beklentilerimizi ifade ediyoruz dedi.