PeyamaKurd - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunçun PKK lideri Abdullah Öcalanın cezaevi koşullarına yönelik sözlerine tepki gösterdi.
Tunç, Üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor dedi.
Ayşegül Doğan, sosyal medya hesabından Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunçun AK Parti Grup toplantısında Abdullah Öcalanın cezaevi şartlarına yönelik soruya verdiği yanıta tepki gösterdi.
Doğan, Sayın Bakan, Umut Hakkı tartışmasından bağımsız; üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor. Toplum olarak beklentimiz; temsil gücünüzü adaleti tesis etmek için kullanmanız. Polemiğe değil, hukuka ve demokratik uzlaşıya ihtiyacımız var ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Öcalana umut hakkı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soruya Böyle bir durum söz konusu değil. Böyle bir görüşme de yok diye yanıt vermişti.
Sayın Bakan,Umut hakkı tartışmasından bağımsız; üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor. Toplum olarak beklentimiz; temsil gücünüzü adaleti tesis etmek için kullanmanız. Polemiğe değil, hukuka ve demokratik uzlaşıya… https://t.co/TfpCqrXuAf
ayşegül doğan (@aysegul__dogan) May 14, 2025