PeyamaKurd - DSG, ABDnin Suriye ordusuna katılması için bir takvim belirlediği yönündeki haberleri yalanladı
Demokratik Suriye Güçleri (SDG) Sözcüsü Ebcer Davud, DSGnin Suriye ordusuna katılması için bir takvim belirlendiği yönündeki haberleri yalanladı. Şarkul Avsat haber ajansına yaptığı açıklamada Davud, Suriyenin güneyinde şiddet olaylarının artması ve IŞİDin son zamanlarda kendilerine yönelik tehditlerinin tırmanması nedeniyle silahlarını teslim etmeyi reddettiklerini söyledi.
DSG güçlerinin Suriye Savunma Bakanlığı bünyesine dahil edilmesi için 30 günlük bir süre belirlendiğine dair haberleri değerlendiren Ebcer Davud, Suriyedeki gerginliklerin devam etmesi, şiddetin tırmanması ve IŞİD örgütünün tehditleri nedeniyle DSG güçlerinin silahlarını teslim etmesinin imkansız olduğunu belirtti.
ABD ve IŞİDle Mücadele Uluslararası Koalisyonunun (DMUK) IŞİDe karşı savaşta desteklediği DSGnin, ilk günden itibaren yeni devlet kurumlarına katılmaya hazır olduğunu açıkladığını hatırlatan Davud, Güçlerimizin özel statüsünü tanıyan yasal bir anayasa anlaşmasıyla Suriye ordusuna katılabiliriz, ancak kontrol ettikleri bölgelerdeki askeri güçler Suriye ordusu bünyesinde birleştirilmeli ifadelerini kullandı.