PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasına dair yaptığı açıklamada, 20 esir geri döndü. Ancak işimiz henüz bitmedi, ikinci aşama şimdi başlıyor. dedi.
Trump, sosyal medya hesabı üzerinden İsrail ve Hamas arasında varılan esir takasını da içeren ateşkes anlaşmasına dair açıklamalarda bulundu.
Hamasın Gazze Şeridinden 20 İsrailli esiri serbest bıraktığını anımsatan Donald Trump, 20 esir geri döndü ve durumları gayet iyi. Büyük bir yük ortadan kalktı, ancak işimiz henüz bitmedi. Hayatını kaybeden esirler, söz verildiği gibi iade edilmedi. İkinci aşama şimdi başlıyor ifadelerini kullandı.
Hamas 13 Ekimde 20 İsrailli esiri serbest bırakmasının ardından İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 28 esirden 4ünün naaşını Kızılhaç aracılığıyla İsraile teslim etmişti. Hamas, 14 Ekimde ise 4 esirin daha naaşını İsraile teslim edeceğini söylemişti.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Sözcüsü Christian Cardon yaptığı açıklamada, İsraile teslim edilmesi beklenen cenazelerin Gazze Şeridindeki enkazda bulunmasının çok büyük bir zorluk olduğunu belirtmiş, cenazelerin iadesinin bu nedenle zaman alacağını bildirmişti.