Hollanda parlamentosundan Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest kalmadan… 

PeyamaKurd - Hollanda parlamentosu, AİHM kararlarına uyulmamasına tepki olarak Kavala ve Demirtaş serbest kalmadan AB'nin Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellemesi yapmasını bloke edecek tasarıyı kabul etti. Hollanda Parlamentosu, milletvekili ve Avrupa Birliği'nin...

Haberler 18.04.2024 - 08:54 Son Güncelleme : 21.05.2024 - 18:35

PeyamaKurd - Hollanda parlamentosu, AİHM kararlarına uyulmamasına tepki olarak Kavala ve Demirtaş serbest kalmadan ABnin Türkiyeyle Gümrük Birliği güncellemesi yapmasını bloke edecek tasarıyı kabul etti.

Hollanda Parlamentosu, milletvekili ve Avrupa Birliğinin eski Türkiye raportörü Kati Pirinin girişimiyle Türkiyeyi yakından ilgilendiren bir karar aldı.

Hollanda Parlamentosu, Türkiyenin AİHM kararlarına uymamasına tepki olarak Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş serbest bırakılmadan ABnin Türkiye ile Gümrük Birliğinin modernizasyonu konusunda görüşme yapmasını bloke edebilmesine neden olacak tasarıyı kabul etti.

Hollanda milletvekili Kati Piri, haberi X hesabından duyurdu ve şunları belirtti:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaşın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil. Hollanda parlamentosu önergemi AB Konseyi öncesinde kabul etti.

Ana Sayfaya Git