İngiltere: İsrail ile keskin görüş ayrılıklarımız var

PeyamaKurd - İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail'in, İran'ın "başarısız saldırılarını" zafer kabul etmesi gerektiğini savunarak, tansiyonu düşürmesi çağrısında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere'nin Sky News ve ITV te...

Haberler 15.04.2024 - 19:55 Son Güncelleme : 17.05.2024 - 01:08

PeyamaKurd - İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrailin, İranın başarısız saldırılarını zafer kabul etmesi gerektiğini savunarak, tansiyonu düşürmesi çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İngilterenin Sky News ve ITV televizyonlarının yayınlarına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sky News yayınında İranın İsraile yönelik saldırılarını değerlendiren Cameron şu ifadelere yer verdi:

İsraildeyseniz haklı olarak karşılık vermek için her türlü hakkınızın bulunduğunu düşünürdünüz ve öyle de düşünüyorlar ancak biz tansiyonu artırmamaları gerektiği çağrısında bulunuyoruz.

Saldırıların İran için iki farklı yenilgiye işaret ettiğini kaydeden Cameron, İranın saldırılarının hem başarısız olduğunu hem de tüm dünyanın saldırgan taraf olduğunu gördüğünü anlattı.

Cameron, İsrailin karşılık vermemesini umduğunu belirterek, dikkatlerin tekrar Hamasa odaklanması gerektiğini söyledi.

İsrailin İranın başarısız saldırılarınızafer kabul etmesi gerektiğini savunan Cameron, İsrailden daha fazlasını bekleyenleri anlıyorum ama zaman, hem mantıkla hem de kalple hareket etmenin, akıllıca ve güçlü davranmanın zamanı sözleriyle dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahunun sağlam bir muhakeme yeteneği var mı? sorusuna da yanıt veren Cameron, Birçok konuda sağlam muhakeme yapabiliyor ancak bazı konularda da keskin görüş ayrılıklarımız var yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git