İran medyası İsfahan’daki patlamaları "3 İHA" ile açıkladı

PeyamaKurd - İsrail’in gece saatlerinde İran’ı hedef aldığı saldırının detayları netleşiyor. İran medyası, saldırının ardından İsfahan’daki nükleer tesislerin güvende olduğunu ve tesislerde herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti. Yerel saatle 04.00 civarında İ...

Haberler 19.04.2024 - 18:18 Son Güncelleme : 17.05.2024 - 11:56

PeyamaKurd - İsrailin gece saatlerinde İranı hedef aldığı saldırının detayları netleşiyor. İran medyası, saldırının ardından İsfahandaki nükleer tesislerin güvende olduğunu ve tesislerde herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti.

Yerel saatle 04.00 civarında İsfahan üzerinde 3 İHAnın görüldüğü, hava savunma sistemlerinin devreye sokulduğu ve İHAların imha edildiği aktarıldı.

İran Ulusal Siber Uzay Merkezi Sözcüsü Hüseyin Dalirian İsrailin saldırıda insansız hava aracı (İHA) kullanmadığı belirterek, İran dışından İsfahana veya ülkenin diğer bölgelerine hava saldırısı olmadı. Kullanılan İHAlar kısa menzilli, sınır ötesinden ateşlenmiş olamaz. Hava savunma sistemi İHA saldırılarını başarılı bir şekilde püskürttü dedi.

Saldırı sonrası durdurulan uçuşlar ise yeniden başladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Grossi de tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak, nükleer tesislerin askeri çatışmalarda asla hedef olmaması gerektiğini yineledi.

Adı açıklanmayan ABDli yetkililer ise İsrailin saldırıyı daha önceden ABDye haber verdiğini, ancak ABDnin söz konusu eylemi onaylamadığını ifade etti.

Ana Sayfaya Git