PeyamaKurd - İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ülkesinin İranın dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyi hedef aldığını ancak operasyonel bir fırsat elde edemediği için bu planı hayata geçiremediğini duyurdu.
Katz, İsrail televizyonu Kana verdiği röportajda, Harekat sırasında Hamaneyi etkisiz hale getirmek istedik, ancak elimize bu yönde operasyonel bir fırsat geçmedi diye belirtti.
İsrail Savunma Bakanı, Tahminimce Hamaney görüş alanımızda olsaydı, onu ortadan kaldırırdık. Ancak Hamaney bunu anladı, çok derinlere indi ve ortadan kaldırılan komutanların yerine geçen komutanlarla temaslarını kesti dedi.
ABDnin böyle bir plana tepkisinin ne olacağı sorusuna Katz, Bu tür şeyler için izin almamız gerekmiyor cevabını verdi.
Katz, Karşımıza çıksaydı onu öldürecektik diyerek İsrailin kararlılığını vurguladı.