İsrail'den İran'a misilleme hazırlığı!

PeyamaKurd - İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'u bir arada kabul etti. David Cameron, İsrail ziyareti sırasında, İsrail'in İran'a karşı misilleme yapmaya kararlı olduğunu dile getirdi. İsrail bas...

Haberler 18.04.2024 - 00:01 Son Güncelleme : 17.05.2024 - 21:58

PeyamaKurd - İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbocku bir arada kabul etti. David Cameron, İsrail ziyareti sırasında, İsrailin İrana karşı misilleme yapmaya kararlı olduğunu dile getirdi.

İsrail basın ofisinden yapılan açıklamada, Herzogun Cameron ve Baerbocku Batı Kudüste ağırladığı belirtildi. Açıklamada, Herzogun İranın düzenlediği saldırılarda İngiltere ve Almanyanın İsrailin yanında durması nedeniyle Cameron ve Baerbocka teşekkür ettiği ifade edildi.

İsraillilerin harekete geçme kararı aldıkları açık

Herzog, İsrailin halkını savunma konusunda kararlı olduğunu dile getirerek Hamasın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının öncelikleri aralarında olduğunu da söylediği aktarıldı.

Cameron, İsrailin misilleme kararını İsraillilerin harekete geçme kararı aldıkları açık, diyerek duyurdu ve İsrailin bu eylemini olabildiğince az tırmandırıcı bir şekilde gerçekleştirmesini umduğunu belirtti. Aynı zamanda, Batılı ülkeler İsrailin misilleme kapsamını sınırlamak umuduyla İrana yönelik yeni ekonomik yaptırımlar getirilmesi planlarını tartışıyor.

Ana Sayfaya Git