PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybeyi kabul etti.
Türkiye-İtalya-Libya zirvesine Dolmabahçe çalışma Ofisi ev sahipliği yapıyor.
3lü zirvede gündem, ülkeler arası ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesi. Akdenizde enerji ve petrol sektöründe ortaklıkların güçlendirilmesi, düzensiz göç konularının ele alınması bekleniyor.
Türkiye ile Libya arasında 2019da imzalanan deniz yetki alanı sahası mutabakatının gözden geçirilmesi öngörülüyor. Libyanın güvenliği masadaki konular arasında. Ekonomik iş birlikleri ve yatırımlar da görüşülecek.
Bölgesel ve küresel gelişmeler, Suriyedeki son durum ve Rusya-Ukrayna savaşı ile Türkiyenin Avrupa Birliği ilişkilerinin de gündemdeki konular arasında olması bekleniyor.