PeyamaKurd - DEM Parti, Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkanı Ahmet Türkün bir süredir devam eden tedavi süreciyle ilgili bilgilendirme yaptı. Sağlık durumu hakkında yeni iddialar ortaya atılan Türkün kemoterapi sürecini tamamladığı ve radyoterapiye başladığı açıklandı.
DEM Parti, İmralı heyetinde yer alan Ahmet Türkün sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yayımladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Ahmet Türkün bir süredir Ankarada bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi.
Parti tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Türk kemoterapi sürecini başarıyla tamamladı ve tedavisinin radyoterapi aşamasına geçti. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Bir süredir tedavi gören Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız Ahmet Türk kemoterapi sürecini başarıyla atlattı, radyo terapiye başladı. Yürütülen barış çalışmalarına en kısa sürede döneceğine yürekten inanıyor, kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz
Edinilen bilgilere göre, 82 yaşındaki Ahmet Türke yaklaşık üç ay önce akciğer kanseri teşhisi konuldu.