PeyamaKurd - Devlet Kanunu İttifakı Başkanı Nuri el-Maliki, 11 Kasım 2025te yapılacak olan Irak parlamento seçimleri öncesi ülkedeki siyasi sürece yönelik bir darbe girişimi uyarısında bulundu.
Pazartesi günü Babil vilayetinde düzenlenen bir aşiret toplantısında konuşan Maliki, Karanlığın kör yarasaları siyasi sürece darbe yapmaya çalışıyor ifadelerini kullandı.
Maliki, Devlet Kanunu İttifakının, siyasi sürecin korunması ve devletin yeniden inşası için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, siyasi sürecin, anayasanın ve halkın bu sürecin devamı için ısrarcı olması gerektiğini vurguladı.
Maliki, İttifakımız diktatörlüğün, faşizmin, mezhepçiliğin, toplu mezarların ve anlamsız savaşların ülkemizde yeniden yaşanmasına izin vermez dedi.
Irakın güçlü ve sağlam olması, krizlerden etkilenmemesi ve savaşlardan korunması gerektiğini de sözlerine ekledi.