Netanyahu UCM’ye meydan okudu: Boyun eğmeyeceğiz! 

PeyamaKurd - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı, Mahkeme'ye "boyun eğmeyeceğini" açıkladı. Netan...

Haberler 26.04.2024 - 23:31 Son Güncelleme : 19.05.2024 - 11:55

PeyamaKurd - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) kendisinin de arasında yer aldığı bazı siyasiler ve ordu komuta kademesi hakkında yakalama kararı çıkaracağı haberlerine karşı, Mahkemeye boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCMnin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğunun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz ifadesini kullandı.

İsrailin zafer yolunda ilerlemek ve kendisini savunmaktan vazgeçmeyeceğini ileri süren Netanyahu, UCMnin kararının İsrailin eylemlerini etkilemeyeceğini ancak vahşi terörizm ve kasıtlı saldırılara karşı mücadele eden tüm demokrasilerin liderlerini etkileyeceğini savundu.

Ana Sayfaya Git