O ülke, İran İçişleri Bakanı için kırmızı bülten çıkardı! 

PeyamaKurd - Arjantin, Interpol’den İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi’nin 1994 yılında Buenos Aires’teki bir Yahudi cemaati merkezinin bombalanması ve 85 kişinin ölümü ile ilgili olarak tutuklanmasını talep etti. Arjantin Dışişleri Bakanlığı tarafından ya...

Haberler 24.04.2024 - 15:02 Son Güncelleme : 19.05.2024 - 01:32

PeyamaKurd - Arjantin, Interpolden İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidinin 1994 yılında Buenos Airesteki bir Yahudi cemaati merkezinin bombalanması ve 85 kişinin ölümü ile ilgili olarak tutuklanmasını talep etti.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Vahidinin şu anda Pakistan ve Sri Lankayı ziyaret eden Tahran heyetinde yer aldığı ve Interpolün Arjantinin talebi üzerine Vahidinin tutuklanması için kırmızı bülten çıkardığı belirtildi.

Arjantinin ayrıca bu iki hükümetten Vahidiyi tutuklamasını istediği belirtildi.

12 Nisanda Arjantindeki bir mahkeme, 1994te Buenos Airesteki AMIA Yahudi cemaati merkezine düzenlenen saldırı ve ondan iki yıl önce de İsrail büyükelçiliğine düzenlenen ve 29 kişinin ölümüne yol açan bombalama olayıyla ilgili olarak İranı suçladı.

1994teki saldırıyı hiçkimse üslenmedi veya çözülmedi, ancak Arjantin ve İsrail uzun süredir İran destekli Hizbullah grubunun bu saldırıyı İranın isteği üzerine gerçekleştirdiğinden şüpheleniyordu.

Savcılar üst düzey İranlı yetkilileri saldırının emrini vermekle suçlarken, Tahran olayda herhangi bir rolü olmadığını savundu.

Mahkeme ayrıca Hizbullahı da suçladı ve Arjantin tarihinde en fazla can kaybının yaşandığı saldırıyı insanlığa karşı suç olarak nitelendirdi.

Ana Sayfaya Git