PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump, İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamasın da kabul etme zamanı geldi dedi.
Trump, ABD merkezli Truth Social platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Hamasa, ateşkes için sunduğu şartları kabul etmesi için son defa uyarı yaptığını yazdı.
ABD Başkanı, açıklamasında, Herkes esirlerin evine dönmesini istiyor. Herkes bu savaşın bitmesini istiyor! İsrailliler şartlarımı kabul etti, Hamasın da kabul etme zamanı geldi değerlendirmesinde bulundu.
Haması, ateşkes teklifini kabul etmemenin sonuçları konusunda ikaz ettiğini aktaran Trump, Bu son uyarım, bir daha olmayacak dedi.
Trumpın açıklaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun geçen günlerde, Gazze Şeridinin tamamını işgal edeceklerini duyurmasının ardından geldi.