PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trumpın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Hamasın, ABDnin Gazzede ateşkesle ilgili önerisini kabul ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.
Witkoff, Axiostan Barak Ravide yaptığı açıklamada, ABD tarafından sunulan ateşkes önerisini Hamasın kabul ettiğine yönelik açıklamaları değerlendirdi.
Hamasın rehine ve ateşkes anlaşması önerisini kabul ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyleyen Witkoff, Hamastan gördüklerim hayal kırıklığı yarattı ve tamamen kabul edilemez diye belirtti.
İsrailin geçici bir ateşkes ve rehine anlaşmasını kabul edeceğini belirten Witkoff, bu anlaşmayla birlikte yaşayan ve ölen esirlerin yarısının geri döneceğini savundu.
Witkoff, Bu süreç, kalıcı bir ateşkese giden yolu bulmak için benim başkanlık etmeyi kabul ettiğim esaslı müzakerelerle ilerleyecek. Şu an bu anlaşma masada. Hamas bunu kabul etmelidir ifadesini kullandı.
Özel Temsilci Witkoff, açıklamasında, iddialarına rağmen Hamasa yeni bir öneri verilmediğini kaydetti.