Zelensky: A planımız savaşı bitirmek, B planımız ise… 

PeyamaKurd - Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, burada yaptığı açıklamada ana planlarının savaşı bitirmek olduğunu belirtirken B planı olan savaşa devam etmek için 120 milyar dolara ihtiyaçları olduğunu söyledi. ...

Haberler 18.09.2025 - 12:08 Son Güncelleme : 18.09.2025 - 15:01

PeyamaKurd - Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, burada yaptığı açıklamada ana planlarının savaşı bitirmek olduğunu belirtirken B planı olan savaşa devam etmek için 120 milyar dolara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile Kievde bir araya geldi. Zelenskynin burada yaptığı açıklamalar yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

B planımız 120 milyar dolar

Görüşmede Ukrayna ile Avrupa kurumları arasındaki temel etkileşim alanlarını ele alındığını belirten Zelensky şunları kaydetti:

Bir yıllık savaşın maliyeti 120 milyar dolar. Bunun 60 milyar doları Ukrayna bütçesinden karşılanacak. Gelecek yıl için de 60 milyar dolara ihtiyaç duyuyoruz. A planımız savaşı bitirmek, B planımız ise 120 milyar dolar.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Zelensky, Avrupa ile Ukrayna arasındaki dayanışmaya vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

Ukraynayı savunmak, Avrupayı savunmak demektir. Ukraynaya yardım etmek, Avrupaya yardım etmek demektir. Rusya, birleşik bir Avrupaya her zaman küçümseyerek baktı. Avrupanın güçlü olabileceğine asla inanmadı. Avrupa ekibi ve liderleriyle birlikte, onların yanıldığını kanıtladık.

Ana Sayfaya Git