Peşmerge’de reform: Masada birleşme ve modernizasyon var 

PeyamaKurd - Peşmerge Bakanlığı ve Koalisyon komutanları, reform süreci ve birliklerin tek çatı altında toplanması için atılacak yeni adımları görüştü. Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer, Pazartesi gün&...

Haberler 25.11.2025 - 09:09 Son Güncelleme : 27.11.2025 - 06:40

PeyamaKurd - Peşmerge Bakanlığı ve Koalisyon komutanları, reform süreci ve birliklerin tek çatı altında toplanması için atılacak yeni adımları görüştü.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığından üst düzey yetkililer, Pazartesi günü Koalisyonun askeri komutanlarıyla bir araya gelerek devam eden reform sürecini, sektör komutanlıklarının yeniden yapılandırılmasını ve Peşmerge güçlerinin tek bir bakanlık çatısı altında birleştirilmesine yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Peşmerge Bakanlığının açıklamasına göre, Bakanlık Genelkurmay Başkanı Korgeneral sa Ozeir, Kürdistan Bölgesindeki Koalisyon Güçleri Komutanı Albay Fitz Gerald ve beraberindeki heyetle görüştü.

Toplantıda Peşmerge güçlerinin mevcut durumu ve taraflar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik adımlar ele alındı.

Görüşmenin ana gündem maddesini, reform programı kapsamında sektör komutanlıklarının yeniden yapılandırılması ve Peşmerge birimlerinin bakanlık çatısı altında birleştirilmesine ilişkin atılacak yeni adımlar oluşturdu.

Her iki taraf da Koalisyonun devam eden desteğinin ve koordinasyonunun Peşmergenin güçlendirilmesi ve modernizasyonu açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

Toplantı, önümüzdeki dönemde askeri işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde ortak bir taahhütle sona erdi.

Peşmergenin profesyonelleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması, uzun süredir hem Kürdistan Bölgesel Hükümetinin (KBY) hem de uluslararası ortaklarının öncelikleri arasında bulunuyor.

Ana Sayfaya Git