ABD’den Irak’a: Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü koruyun! 

PeyamaKurd - Washington’da yapılan toplantılarda ABD’li üst düzey yetkililer Irak Başbakanı Sudani’den Kürdistan’dan petrol ihracatına başlanmasını, memur maaşlarının ödenmesini ve Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün korunmasını...

Haberler 17.04.2024 - 16:22 Son Güncelleme : 17.05.2024 - 21:33

PeyamaKurd - Washingtonda yapılan toplantılarda ABDli üst düzey yetkililer Irak Başbakanı Sudaniden Kürdistandan petrol ihracatına başlanmasını, memur maaşlarının ödenmesini ve Kürdistan Bölgesinin statüsünün korunmasını talep etti.

Irak Başbakanı Sudani, beraberindeki heyet ile Washingtonda üst düzey temaslarda bulundu.

Sudani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinkenla görüştü, ardından Beyaz Sarayda Başkan Bidenla bir araya geldi. Ayrıca Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Washingtona giden heyette Savunma Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Tuğgeneral Şivan Mazhar, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Dilan Gafur da Sudaniye eşlik etti.

Görüşmelerde Kürdistandan petrol ihracatına başlanması, memur maaşları, Kürdistan Bölgesi dahil Iraka yönelik saldırılar ve Kürdistan Bölgesindeki seçimler de gündeme geldi.

Pentagondaki görüşmelerde Sudani ve Austin, Irak ve Kürdistan Bölgesinin hava sahasının dış tehditlerden korunmasına yönelik çabaları ele aldı.

Sefin Dizayi, Erbil ve Kürdistan Bölgesi ABD için önemli. Kürdistan Bölgesinin, Irakın istikrarı da bölge ve ABD için önemlidir dedi.

ABDnin Kürdistan Bölgesine verdiği güvenlik desteği de Irak heyetinin Washingtonla yaptığı görüşmelerin merkezinde yer aldı.

Ana Sayfaya Git