PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yeni komutanı Amiral Brad Cooper ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yeni komutanı Amiral Charles Brad Cooperı kabul etti.
Görüşmede Irak ve bölgedeki güvenlik durumu, Peşmerge güçlerine desteğin sürdürülmesi ve terör örgütü IŞİDin oluşturduğu tehdit ele alındı. Barzani, Amiral Cooperı göreve atanmasından dolayı tebrik ederek başarılar diledi ve Kürdistan Bölgesine verdiği destek için teşekkür etti. Toplantıda hazır bulunan General Kevin Lambert de tebrik edildi.
Amiral Cooper ise Kürdistan Bölgesinin ABD için önemli bir müttefik olduğunu vurgulayıp, bölgenin güvenlik ve istikrarına desteğin süreceğini belirtti.