PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, bugün Pariste bir parkta düzenlenen Peşmerge Caddesi açılış töreninde, Peşmergenin terörle mücadelede tüm dünya adına savaştığını vurguladı.
Mesud Barzani, bu açılışı tarihi olarak nitelendirirken, Paris yetkililerine hitaben, Peşmerge kutsal bir görevi yerine getirdi, ancak bugün Peşmergeye gösterdiğiniz bu saygı, Peşmergenin mücadelesine iki kat saygı duymaktır dedi.
Kürt halkının tarihinde tarihi bir gün
Törende yaptığı konuşmada Başkan Mesud arzani, Bugün Kürt halkının için tarihi bir gündür. Fransa, tarih boyunca sürekli olarak Kürt halkına karşı insani ve dostane bir duruş sergilemiştir ifadelerini kullandı.
Peşmerge yalnızca Kürdistanı değil, tüm dünyayı teröristlerden korudu diyen Barzani, bu mücadelenin evrensel değerler adına verildiğini kaydetti.
Peşmergeye saygı, Fransa-Kürdistan dostluğunun taçlanmasıdır
Başkan Barzani, Parisin Peşmergeye gösterdiği bu onurun, Peşmergenin mücadelesine duyulan saygının bir göstergesi olmasının yanı sıra, Fransa ile Kürdistan Bölgesi halkları arasındaki dostluğun ikiye katlanarak taçlandırılması anlamına geldiğini belirtti.
Fransanın değişmeyen duruşuna övgü
Fransanın Kürt sorununa ilişkin değişmeyen tutumuna da değinen Mesud Barzani, Fransa hükümetinin tutumunun değişmemiş olması sevindiricidir şeklinde konuştu.
Ayrıca, Peşmergenin Irak savunma teşkilatının resmi bir parçası olduğunu ve teröre karşı tüm Irakı savunduğunu yineleyerek, Peşmergenin sadece bölgesel değil, ulusal ve uluslararası güvenliğe katkı sağladığını dile getirdi.