PeyamaKurd - Paris 15. Bölge Belediye Başkanı Philippe Goujon, Peşmerge güçlerinin terör örgütü IŞİDe karşı mücadelede güçlü bir savunma ortaya koyduğunu ve Kürdistanın simgesi haline geldiğini söyledi.
Goujon, bugün Paristeki Andre Citron Parkında, Peşmerge Caddesinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.
Bugün burada Peşmergelere olan sevgimizi ifade etmek için bulunuyoruz. Yaptığımız şey, Peşmergelerin mücadelesine sadakat göstermektir diyen Gounjon, caddeye Peşmerge ismini vererek, insanlığın özgürlüğü için savaşan Peşmergelerin fedakarlıklarını onurlandırdıklarını belirtti.
Baas rejiminin Kürtleri yok etmeye çalıştığı dönemlerde Peşmerge güçlerinin güçlü bir savunma yaptığını söyleyen Gounjon, Peşmergeler kültürlerini ve kimliklerini savundular. Yok edilmediler, kendilerini yarattılar. Kürdistanın sembolü oldular. IŞİDe karşı mücadelede de tarih yazdılar, binlerce canı feda ettiler ve Ezidileri korudular dedi.
Paris 15. Bölge Belediye Başkanı, Başkan Barzani, Kürdistandaki Kürtleri temsil ediyor. dedi. Ayrıca, caddeye Peşmerge adının verilmesiyle Peşmerge güçlerine olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladıklarının altını çizdi.