"Irak'ın cesur ve kapsamlı reformlara ihtiyacı var"

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Parlamento seçimlerinin tarihinin belirlendiğini ve seçimlerde aday olacağını duyururken, siyasi çatışmanın hükümetin faaliyetleriyle karıştırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Sudani, 16 Nisan 2025 &Cc...

Haberler 16.04.2025 - 15:01 Son Güncelleme : 25.04.2025 - 19:34

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Parlamento seçimlerinin tarihinin belirlendiğini ve seçimlerde aday olacağını duyururken, siyasi çatışmanın hükümetin faaliyetleriyle karıştırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Sudani, 16 Nisan 2025 çarşamba günü başlayan ve 17 Nisan Perşembe günü de devam edecek olan 9. Süleymaniye Forumunda açıklamalarda bulunup, forum kapsamındaki panele de katıldı.

Asıl amaçlarının Irak halkına hizmet olduğunu akataran Sudani, Siyasi çatışmanın federal hükümetin çalışma ve faaliyetleriyle karıştırılması, gerçeklerin çarpıtılması veya herhangi bir kişiye iftira atılması kabul edilemez.

Aynı zamanda toplumsal istikrar ve barışın tehdit edilmesine izin verilmemekte, bazı partiler bu temelde bazı siyasal kazanımlar elde etmeye çalışmaktadır. Geçmişte bunun yapıcı olmayan bazı örneklerini gördük diye bildirdi.

Sudani, Irakın kalıcı istikrarı sağlayacak ve uzun yıllar boyunca geleceğini garanti altına alacak cesur ve kapsamlı reformlara ihtiyacı olduğuna hala inandıklarını kaydetti.

Irakı bölgesel gerginliklerden uzak tutmayı başardıklarını savunan Sudani, Irakın artık istikrar üreten bir faktör haline geldiğini ifade etti.

Forum kapsamında düzenlenen panelde de açıklamalarda bulunan Irak Başbakanı Sudani, Irak halkının güvenini yeniden tesis etmek için, tüm toplumlara saygı duyan güçlü bir hükümete geri dönülmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

Önümüzdeki Irak Parlamento seçimlerine de değinen Sudani, Kesinlikle tekrar aday olacağım, seçim tarihi belirlendi, hükümet de bu tarihe uymaya kararlı, sürecin başarısı için gereken her şey düşünülmüştür dedi.

Erbil-Bağdat ilişkisi ilk kez gergin ilişkiden siyasi diyalog ilişkisine geçmiş ve iyi bir istikamete doğru evrilmiştir diyen Sudani, Yorumlar farklı olsa da sorunların çözümü konusunda bir istek ve ısrar var. Birçok engeli aşmayı başardık, Kürdistan Bölgesi liderliği hükümette bizimle birliktedir ve bu yolda katılımcıdır ifadesine yer verdi.

Ana Sayfaya Git