"Türkiye Kürdistan Bölgesi'nin güçlü olmasını istiyor"

PeyamaKurd - ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin güçlenmesini istediğini belirtirken, terör örgütü  IŞİD’in oluşturduğu tehdidin devam ettiğini ifade etti. Irak ve ABD&r...

Haberler 24.04.2024 - 22:40 Son Güncelleme : 18.05.2024 - 16:17

PeyamaKurd - ABDnin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiyenin Kürdistan Bölgesinin güçlenmesini istediğini belirtirken, terör örgütü IŞİDin oluşturduğu tehdidin devam ettiğini ifade etti.

Irak ve ABDnin, Irak güvenlik güçlerini güçlendirmek, özellikle de ISİDin yarattığı tehdide karşı koymak için birlikte çalışmaya devam ettiğini belirten Jeffrey, Türkiyenin PKK, IŞİD ve Esad ordusuyla ilgili güvenlik kaygıları var, bu amaçla da ABDye yönelmek istiyor diye belirtti.

James Jeffrey, özellikle İranın etkisi altındaki Irak Federal Mahkemesinin Kürdistan Bölgesi ve bileşenler üzerinde Erdoğanın endişelenmesine sebep olacak şekilde baskı oluşturmasının ardından Erdoğanın Kürdistan Bölgesi ziyaretinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye, Kürdistan Bölgesinin güçlü olmasını, Türkiyenin dostu olmasını, Kürt partilerinin birlik olmasını ve Bağdatın Kürdistan Bölgesine uyguladığı baskının sona ermesini istiyor. değerlendirmesinde bulunan Jeffrey, Amerikanın da istediği budur dedi.

Ana Sayfaya Git