AB, İran'a yaptırımları genişletiyor

AB, İran'a yaptırımları genişletiyor

PeyamaKurd - Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Josep Borrell, Tahran'ın İsrail'e yönelik füze ve insansız hava aracı saldırısının ardından AB dışişleri bakanlarının Pazartesi günü İran'a yönelik yaptırımların genişletilmesi konusunda prensipte anlaştıklarını söyledi.

Söz konusu yaptırımların sadece Rusya'ya değil bölgedeki vekillere yapılan Drone ve füze teslimatlarını da kapsayacak şekilde Rusya'nın ötesine genişletileceği belirtildi.

Avrupa Birliği'nin kitle imha silahlarının yayılması, insan hakları ihlalleri ve Rusya'ya insansız hava aracı tedarik etmesi nedeniyle İran'a karşı halihazırda çok sayıda yaptırım programı bulunuyor.

Ancak bazı AB ülkeleri Drone'larla ilgili yaptırımları füzeleri ve vekil güçlere yapılan transferleri de kapsayacak şekilde genişletme çağrısında bulunmuştu.

Borrell Lüksemburg'da düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mevcut insansız hava aracı sistemini, füzeleri ve bunların Rusya'ya potansiyel transferini de kapsayacak şekilde genişletmek üzere siyasi bir anlaşmaya vardık" dedi.