İran medyası İsfahan’daki patlamaları "3 İHA" ile açıkladı

İran medyası İsfahan’daki patlamaları "3 İHA" ile açıkladı

PeyamaKurd - İsrail’in gece saatlerinde İran’ı hedef aldığı saldırının detayları netleşiyor. İran medyası, saldırının ardından İsfahan’daki nükleer tesislerin güvende olduğunu ve tesislerde herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti.

Yerel saatle 04.00 civarında İsfahan üzerinde 3 İHA’nın görüldüğü, hava savunma sistemlerinin devreye sokulduğu ve İHA’ların imha edildiği aktarıldı.

İran Ulusal Siber Uzay Merkezi Sözcüsü Hüseyin Dalirian İsrail’in saldırıda insansız hava aracı (İHA) kullanmadığı belirterek, “İran dışından İsfahan’a veya ülkenin diğer bölgelerine hava saldırısı olmadı. Kullanılan İHA’lar kısa menzilli, sınır ötesinden ateşlenmiş olamaz. Hava savunma sistemi İHA saldırılarını başarılı bir şekilde püskürttü” dedi. 

Saldırı sonrası durdurulan uçuşlar ise yeniden başladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Grossi de tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak, nükleer tesislerin askeri çatışmalarda asla hedef olmaması gerektiğini yineledi.

Adı açıklanmayan ABD’li yetkililer ise İsrail’in saldırıyı daha önceden ABD’ye haber verdiğini, ancak ABD’nin söz konusu eylemi onaylamadığını ifade etti.