Kulisler | Erdoğan AK Parti’de değişimin nasıl olacağını anlattı

Kulisler | Erdoğan AK Parti’de değişimin nasıl olacağını anlattı

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendileri açısından başarısız sonuçlar alınan 31 Mart seçimlerinin değerlendirildiği MYK toplantısında AK Parti’de beklenen değişim için, “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dediği iddia edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan, MYK toplantısında partinin değişimi ve dönüşümü açısından önemli değerlendirmeler yaptı.

İddiaya göre Erdoğan, genel merkez yönetiminde yapacağı değişiklik için, “Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan incitmeden kardeşlik hukukuna riayet ederek değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliğiyle çalışacağız” dedi.

Habere göre AK Parti’de kongre sürecinin başlatılmasını isteyen Erdoğan’a MYK üyeleri, kongre öncesinde milletvekilleri ve seçimleri kazanan AK Partili belediye başkanlarının katılacağı bir istişare kampının yapılması önerisinde bulundu.

Bu öneriye sıcak bakan Erdoğan’ın da “Doğru olur. Geçen sene yapamadık, geciktik, bunu hemen yapalım” dediği öğrenildi.

Özgür Özel’le görüşme de gündeme geldi

Erdoğan’ın bugün CHP Genel Gaşkanı Özgür Özel’le gerçekleştireceği görüşme için ise, “Özgür Bey randevu istedi, kendisini kabul edeceğiz. Anayasa süreci, önümüzdeki dönem ülkenin ihtiyacı olan yapısal değişim ve dönüşümler, maliye politikaları, tarım, milli eğitim, sağlık gibi başlıklar gündeme gelecektir. Muhalefet ile siyaset alanında görüşmeye devam edeceğiz. Diyalog kapımız herkese açık olacak” ifadelerini kullandığı belirtildi.