Türkiye İçişleri Bakanlığı Mardin ve Diyarbakır belediyelerine...

Türkiye İçişleri Bakanlığı Mardin ve Diyarbakır belediyelerine...

PeyamaKurd - Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır'daki meclis açılışlarında “İstiklal Marşının okunmaması” ve “Türk bayrağının kaldırılması” iddiaları ile ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu.

Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X'den Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

"Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir."

"Diyarbakır ve Mardin belediye başkanlarından açıklama"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun yazılı açıklamada söz konusu haberleri yalanlamıştı.

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı okunmadığı iddiası üzerine Ahmet Türk’ten açıklama gelmişti.

Ahmet Türk X hesabından yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirmişti:

“Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır” diyen Türk devamında “Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”