Dana Gas, Kor Mor’daki üretimi geçici olarak askıya aldı

Dana Gas, Kor Mor’daki üretimi geçici olarak askıya aldı

PeyamaKurd - Dana Gas, çalışanlarının ve işçilerinin güvenliği ve sağlığını korumak için üretimi geçici olarak askıya aldığını ve yönetim uygulamalarını değiştirdiğini duyurdu.

Dana Gas’dan yapılan açıklamada, "26 Nisan saat 18.40'ta bir drone saldırısı sonucu depomuz hedef alındı ve dört çalışan yaşamını yitirdi. Depoda onarım çalışmaları sırasında sekiz kişi de hafif yaralandı" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, "Dana Gas ve ortak şirketlerindeki herkes, mağdurların ailelerine ve etkilenenlere en derin taziyelerini sunar ve mağdurlara destek ve yardım etmek için her şeyi yapacaklardır. Çalışanların güvenliği ve sağlığı Dana Gas için önemli. Tesislerde ve ekipmanlarda çok az hasar olmasına rağmen, üretimi geçici olarak askıya aldık ve çalışma prosedürlerimizi değiştirdik" denildi. 

"Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetiyle, bu terör eyleminin faillerini adalete teslim etme sorumluluğunu yerine getirmelerine yardımcı olmak için en üst düzeyde görüşmelerde bulunuyoruz" denilen açıklama şöyle sürdü: 

"Kormor sahasından gaz üretimine yeniden başlamak için güvenlik önlemlerini sıkılaştırmak amacıyla hükümet yetkilileriyle temas halindeyiz.  Kürdistan Bölgesi, tüm Irak halkına ve hissedarlarımıza tamamen bağlıyız. İşimizi yapmak güvenli olduğunda Kormor sahasından gaz üretimine yeniden başlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”