Neçirvan Barzani'den İran’a başsağlığı mesajı

Neçirvan Barzani'den İran’a başsağlığı mesajı

PeyamaKurd - Neçirvan Barzani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile beraberindeki heyetin hayatını kaybetmesine ilişkin yayımladığı taziye mesajı, “İran hükümetine ile dost ve komşu İran ve saygıdeğer ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

 Neçirvan Barzani yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetinin helikopter kazasında hayatını kaybettiği acı haberini almak bizleri derinde üzdü.

Bu zor süreçte, başta İslam Cumhuriyeti Lideri Sayın Seyyid Ali Hamaney olmak üzere, İran hükümetine ile dost ve komşu İran ve saygıdeğer ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Vefat edenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, herkese huzur ve sabır vermesini niyaz ediyoruz."

Dini Lider Ali Hamaney’e ve İran halkının acısını paylaşan Neçirvan Barzani mesajının devamında, "Merhum Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefatı İslam Cumhuriyeti, İran'ın Müslüman halkı ve dostları için büyük bir kayıptır ancak biz, İran'ın ve İslam Cumhuriyeti'nin yiğit halkının bu zorluğun üstesinden geleceğinden eminiz” sözlerini dile getirdi.