Neçirvan Barzani'den Qeyseri Çarşısı’ndaki yangına dair açıklama

Neçirvan Barzani'den Qeyseri Çarşısı’ndaki yangına dair açıklama

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’in tarihi Qeyseri Çarşısı’nda çıkan yangında zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ilgili makamların yangının nedenlerine ilişkin kapsamlı bir araştırma yapması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, bugün (6 Mayıs 2024) Erbil’deki Kayseri Çarşısı’nda çıkan yangına ilişkin bir açıklama yaptı.

Neçirvan Barzani, “Görevlerini sorumlu bir şekilde yerine getirerek yangının daha fazla yayılmasını önleyen sivil savunma, acil durum, polis, güvenlik ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum” diyerek yangında yaralananlara acil şifalar dileyerek, zarara uğrayan esnafa geçmiş olsun temennisinde bulundu.

İgili makamların yangının nedenlerine ilişkin kapsamlı bir araştırma yapması gerektiğinin altını çizen Neçirvan Barzani, tekrarlanan yangın olayların detaylı ve dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini söyleyerek, esnafın yönergelere uyması ve güvenlik önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Sözlerine devam eden Neçirvan Barzani şu ifadelere yer verdi:

“Bu çarşı Kürdistan Bölgesi başkentinin tarihi anıtlarından ve güzel simalarından biri. Bu nedenle bir an önce restorasyonunun yapılması için her türlü desteğimizi beyan ediyoruz.”

 Neçirvan Barzani beraberindeki heyetle, 5 Mayıs 2024’te resmi ziyaret çerçevesinde İran’ın başkenti Tahran’a gitmişti.