Rojava: Silahlı kişiler ENKS ofislerini ile Kürdistan Bayrağını yaktı!

Rojava: Silahlı kişiler ENKS ofislerini ile Kürdistan Bayrağını yaktı!

PeyamaKurd - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Kamışlo’da PDKS ve PYDK ofislerinin silahlı gruplar tarafından ateşe verildiğini açıkladı. Rojava Asayişi ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rudaw ajansının aktardığına göre ENKS’den yapılan açıklamada, önceki akşam Kürdistan Demokrat Birlik Partisi (PYDK) ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDKS) Kamışlo ofislerinin silahlı gruplar tarafından ateşe verildiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Tirbespiye ilçesindeki PDKS ofisinin damında bulunan Kürdistan bayrağının da yakıldığı aktarıldı.

PDKS, yaptığı açıklamada, saldırıdan Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) sorumlu tuttu.

Rojava Asayişi ise ofislerin “bilinmeyen gruplar” tarafından yakıldığını ve olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Olay hakkında açıklama yapan PDKS Merkez Komite üyesi Nafi Abdullah, “Önceki akşam PYD’ye bağlı Devrimci Gençlik adlı grubun üyeleri Kamışlo’nun doğusundaki ofis binamızı ateşe verdi. Bunlar kötü eylemler ve Kürtler arasındaki uyuma değil, düşmana hizmet ediyor” dedi.

PYDK Sekreteri Fesla Yusuf da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ofislerimize yönelik saldırılar ilk değil. Kısa süre önce Haseke’deki ofisimizi de yakmışlardı. Kamışlo ofisi ise ikinci kez yakılıyor” dedi.

Yusuf dadaha önceki saldırıların da PYD’ye bağlı Devrimci Gençlik adlı grup tarafından yapıldığını belirtti.