Bilim insanlarından Küresel felaket için sığınak çağrısı

Bilim insanlarından Küresel felaket için sığınak çağrısı

PeyamaKurd-İki bilim insanı tarafından yapılan çalışmada, olası bir felakette sığınakların nerelere kurulması gerektiğine ilişkin detaylar açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, küresel bir felakette uzaya kaçmak yerine dünyada da sığınak kurulabileceğini belirtildi.

Son dönemde dünyada baş gösteren salgın hastalıklar ve küresel gıda krizi, insanları korkutmaya devam ediyor. Bu konu sıkça dile getirilmese bile bilim insanları olası bir küresel felakete karşı hazırlıklarını hızlandırdı. Independent Türkçe'de yer alan habere göre iki bilim insanı, yayımladıkları yeni makalede insanların küresel felaketler karşısında nasıl hayatta kalabileceğini araştırdı.

Yapılan araştırmaya göre, ölümcül bir pandemi veya başka bir küresel felaket söz konusu olduğunda, insanlığı kurtarmak için ortaya atılan öneriler, genellikle izole bölgelerde sığınak inşa edilmesini öngörüyor. Bilim insanların verdiği bilgilere göre, hem araştırmalarda hem de bilim kurguda bu tür sığınaklar yeraltında, su altında, uzayda veya uzak bir adada tasvir ediliyor.