Fransa | Usame bin Ladin’in oğlu resim sergisi açtı

Fransa | Usame bin Ladin’in oğlu resim sergisi açtı

PeyamaKurd - Fransa'da bulunan Usama Bin Ladin'in oğlu Ömer bin Ladin, resim sergisi açtı. Dünya çapında eserlerine artan talebin ardından Ladin’in oğlu çizimleri Fransa’da bir sergide yer alıyor.

Pakistan'da 2011 yılında ABD özel kuvvetleri tarafından öldürülen eski El Kaide lideri Usame bin Ladin'in oğlu Ömer bin Ladin evde karantina dönemlerinde kendini sanata adadı.

Salgında karantina döneminde ‘önemli bir şey yapmadan evde vakit geçirdiklerini’ belirten Ömer bin Ladin, “Eşim resim yapıyordu ve ben de bunu yapmaya çalışma ihtiyacı hissettim” ifadesini kullandı.

Yaşadıklarını resme yansıttı!

Youtube’dan izlediği videolarla çizim yapmayı öğrendiğini söyleyen Ömer, resim yapmanın kendisi için ilginç bir etkinliğe dönüştüğünü ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Bin Ladin, kişinin arzu ettiği şeyi elde etmesinin kendisini ‘çok mutlu’ eden bir adım olduğunu düşünüyor. Sergilenen resimlerin çoğu, Suudi Arabistan'daki hayatının ilk yıllarını geçirdiği çocukluk ve ergenlik anılarını yansıtıyor.

Ladin açıklamasında, “Afganistan’a gitmeden önce 10 yaşındayken babamla birlikte Sudan’a taşındık” dedi.

Renkli 30 kadar tablo sergide!

Bu iki ülke Ömer bin Ladin'in çalışmalarında güçlü bir şekilde yer alıyor. Resimlerinden biri kırmızıya boyadığı dağları gösteriyor. Dağlar ‘muhteşem bir ülke’ olarak tanımladığı Afganistan'da yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle resim sergilerinden biri iptal edildi. Ancak bu kez, çoğu bol renklerle karakterize edilen 30 kadar tablo, Ömer bin Ladin'in kendisine yakın olduğu yerin yöneticisinden bir davet alması üzerine ikinci el eşyaların sergilendiği dev bir pazarda sergilendi.