Prens William'den Karayip ülkeleri çıkışı: Bağımsızlığı destekliyorum

Prens William'den Karayip ülkeleri çıkışı: Bağımsızlığı destekliyorum

PeyamaKurd - Karayip ülkelerinin gelecekleri hakkında aldıkları her türlü kararı desteklediğini belirten İngiltere Kraliçesi'nin torunu Prens William, söz konusu karara saygı duyduğunu ifade etti.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın aktardığına göre Belize, Bahamalar ve Jamaika İngiliz monarşisiyle bağlarını kesmeyi düşünüyor.

Prens William, eşi Kate ile gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından, İngiliz İmparatorluğu'nun mirasına karşı protestolara tanık olan ve üç Karayip ülkesi ile Kraliyet arasındaki ilişkinin değişmekte olduğu sonucuna vardı.

"Geleceğinizle ilgili kararlarınızı gururla destekliyorum"

Bahamalar'ın başkenti Nassau'da konuşan William şu ifadelere yer verdi:

“Gelecek yıl, hepinizin, bağımsızlığınızın 50. yılını, altın yıl dönümünüzü kutlamayı dört gözle beklediğinizi biliyorum. Jamaika bu yıl 60. yılını, Belize ise geçen yıl 40. yılını kutlarken şunu söylemek isterim: Geleceğinizle ilgili kararlarınızı gururla destekliyor ve saygı duyuyoruz. İlişkiler gelişir. Dostluk devam eder."

Prens William’ın konuşması, Karayip ülkelerinin bağımsızlık taleplerini destekleyeceğinin en açık göstergesiydi.

Buckingham Sarayı genellikle bu tür meselelerde karar vermenin yerel sakinlere ve politikacılara bağlı olduğunu söylüyor.

Tahttaki 70 yılı aşkın bir süredir Elizabeth, eski İngiliz kolonilerinin tahtla bağlarını kopardığını gördü, ancak Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere 15 ülkenin kraliçesi olmaya devam ediyor.