Tuğba Ekinci: Ben Kürtleri sevmiyorum

Tuğba Ekinci: Ben Kürtleri sevmiyorum

PeyamaKurd - Türk şarkıcı Tuğba Ekinci'nin sosyal medya hesabı üzerinden Kürtler hakkında yaptığı ırkçı yorumlar tartışma konusu oldu. Çok sayıda kişi Ekinci’ye tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık adından söz ettirmekten hoşlanan Tuğba Ekinci'nin "Kürtleri sevmiyorum" şeklindeki ırkçı sözleri insanları kızdırdı.

Tuğba Ekinci, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben Kürtleri sevmiyorum. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Sizi sevmeyen olduğunda küfür kıyamet neden? Sizi sevmeyeni siz de sevmezsiniz olur biter. Eğitim şart dedirtmekte üstünüze yok. Sevilip sevilmemenin ırkçılıkla ne alakası var?" dedi.


Tuğba Ekinci'den skandal paylaşım! 'Kürtleri sevmiyorum' - Dijital Gaste  Gündem


Ekinci'nin paylaşımı kısa sürede çok sayıda yorum aldı. Şarkıcının paylaşımına yorum yapan birçok kullanıcı bu sözlerini yanlış bulduğunu vurguladı.

Kimileri Ekinci’yi kınarken kimileri yadırgadı, kimileri ise “ciddiye almaya gerek yok” şeklinde yorum yaptı.


"Ekinci geçmişte, Nihat Doğan’la da kavga ederek yayını terk etmişti!"

Seyhan Soylu, Bahar Candan, Nihat Doğan, Tuğba Ekinci ve Ebru Polat'ı Flash TV'de bir araya getiren 'Al Sana Haber' adlı programda da da 2021 senesinde polemik yaşanmıştı.

Deniz Akkaya'nın kendisine terör örgütü üyesi demesi üzerine konuşan Ece Ronay, "Sırf Kürt olduğumdan dolayı ayrımcılık yapıyorlar, benim PKK ile ne ilgim olabilir. Ben siyasetten dahi anlamam" dedi.

Ronay'ın sözlerinden sonra araya giren Nihat Doğan ise, "Ece Ronay'ı giydiği kıyafeti, müziğini eleştirebilirsiniz ama Kürt kimliği üzerinden kıza itibar suikastı yapanlar, sadece Kürt olduğu için bir terör örgütü ile bağdaştıranlar ve linç etmeye çalışanların karşısındayım. Bak buda böyle biline. Yeter artık. Arkadaşlar şuraya bağlıyoruz ben Kürt'üm ırkımla da gurur duyuyorum. Değil bir defa, ben bin defa dünyaya gelsem Kürt Fatma'nın, Muşlu Kürt Fadıl'ın oğlu olarak dünyaya gelmek isterdim" demişti.

Doğan'ın sözlerine sinirlenen Tuğba Ekinci ise Türk Bayrağı açarak "Biz de Türk'üz Nihat bey hayırdır bir dakika bayrak tutarken bunu söyle" ifadelerini kullandı.

Ekinci'nin bu hamlesine sinirlenen Nihat Doğan ise, "Tuğba Ekinci bayrağı tutmaya gerek yok, bu bayrak başımın üzerinde. Bu bayrak Türk'ün ve Kürt'ün bayrağıdır. Bu bayrak Arap'ın da bayrağıdır. Bırakın artık şu ırkçılığı biz bayrakçılık yapmıyoruz. Tuğba’cım bu da yanlış. Hep Kürt'ün yanında bir bayrak tartışması, vatan dayatması , Atatürk'ü de andık şimdi bu yaptığın şey yanlış" diyerek tepki göstermişti.

Ardından Ekinci, canlı yayını terk etmişti.