Ukrayna savaşı Brad Pitt'i de etkiledi: Putin yüzünden zor durumda!

Ukrayna savaşı Brad Pitt'i de etkiledi: Putin yüzünden zor durumda!

PeyamaKurd - Ukrayna'daki savaş ve gerilim devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'yı işgali, Brad Pitt'in iddiasına göre kendi deyimiyle "kan, ter ve gözyaşı dökerek" kurup bugünlere getirdiği ticari faaliyetlerini etkiledi.

Ünlü Hollywood yıldızı Brad Pitt, ve eski eşi Angelina Jolie ile birlikte olduğu dönemde Fransa'da bulunan Miraval Şatosu'nu ve arazideki üzüm bağlarını satın aldı.

O dönemde Pitt çifti, alkollü içki işine girdi. Daha sonra ortaya çıkanlara göre de Jolie ile Pitt, o dönemde, birbirlerinden habersiz biçimde hisselerini satmama hatta işin içini bir yabancıyı karıştırmama konusunda bir anlaşma yaptı.

"Jolie, kendi payını Rus iş insanı Yuri Shefler'e sattı"

Çiftin evlilikleri bitti, yollarını ayırdı, özellikle de altı çocuklarının velayeti yüzünden büyük sorunlar yaşamaya başladı.

Bitmeyen bu gerilim sırasında da Angelina Jolie, bu alkollü içecek işindeki hisselerini Brad Pitt ile daha önce yapılan anlaşmayı hiçe sayarak sattı.

Pitt'in canını sıkan nokta ise sadece Jolie'nin yapılan anlaşmaya uymayıp işin içine bir yabancıyı karıştırması değil, eski eşinin, hissesini sattığı kişi. Jolie, kendi payını Rus iş insanı Yuri Shefler'e sattı.

Ürünler boykot edilmeye başlandı!

Shefler'in bu işin içine girmesi de sadece Brad Pitt'i değil, iş ortaklarını da tedirgin etti. İddialara göre Shefler, şirketin tüm kontrolünü eline geçirmek istiyor. Bir başka iddia da Jolie'nin sırf eski eşini zora sokmak için bu satışı gerçekleştirdiği yönünde. 

Shefler'in sahibi olduğu bir başka alkollü içecek markasının ürünleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat 2022'den itibaren, Ukrayna ile dayanışmanın simgesi olarak boykot edilmeye başlandı.

İşte bütün bunlar da hem Brad Pitt'i hem de iş ortaklarını tedirgin ediyor. Pitt, açtığı davada Angelina Jolie'nin Yuri Shefler'e yaptığı satışın geçersiz olduğunun kanıtlanmasını istiyor.

Her ne kadar Rusya doğumlu olduğu için Putin ile özdeşleştirilse de, sahibi olduğu içecek markası Ukrayna'ya destek için boykot edilse de Yuri Shefler'e dair bazı ilginç ayrıntılar var. 1967 yılında Rusya'da (o dönemde SSCB) dünyaya gelen Shefler, İsrail ve İngiliz vatandaşı.

Kendisinin ileri sürdüğüne göre Putin'e muhalif olduğu için 2000 yılına kadar Rusya'dan sürgün edilmişti. Kendisine servet ve şöhret getiren içecek markasının merkezi de Rusya değil Litvanya.

Shefler, bir dönem dünyanın en büyük yatı olan Serene'nin de sahibiydi. Bu yatı 2015 yılında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a sattı. 54 yaşındaki Yuri Shefler, bir dönem Victoria's Secret modeli olarak tanınan Rusya kazan doğumlu Tatyana Kovilina ile evli, çiftin 4 tane çocuğu bulunuyor.