Amedspor, Somaspor'u mağlup ederek liderliğini sürdürdü!

Amedspor, Somaspor'u mağlup ederek liderliğini sürdürdü!

PeyamaKurd - TFF 2 Lig Beyaz Grup’ta şampiyonun adı belli oldu. TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amespor, Somaspor ile şampiyonluk maçına çıktı. Kırımızı Grup’ta şampiyonluğun en büyük adayı Amedspor, Somaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek tarihinde ilk kez 1. Lig’e çıktı.

TFF 2 Lig Beyaz Grup’ta şampiyon Amedspor oldu. Somaspor ile şampiyonluk maçına çıkan Amedspor, rakibini 1-0 yenerek 1.Lig’e çıktı ve büyük bir başarıya imza attı.

"Amedspor’dan Büyük Başarı" 

TFF 2.Lig Kırımızı grupta lider Amedspor, Somaspor’a konuk oldu. Amedspor’un maçı kazanması halinde ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecekti. Çekişmeli geçen maçta ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Amdespor, ikinci yarının hemen başında Oktay Aydın’ın gölüyle 1-0 öne geçti. Maçın geri kalan bölümünde her iki takımda birçok gol fırsatından yararlanmazken Somaspor’da 67 dakikada Abdülkadir Öksüz ve 85 dakikada Yiğit Gök kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. Maçın geri kalan bölümünü 9 kişi tamamlayan Somaspor, Amedspor’un golüne karşılık vermekte zorlandı ve maç bu sonuçla tamamlandı. Somaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Amedspor, tarihinde ilk kez 1. Lig’e çıkma başarısı gösterdi.

"Vanspor’un Eski Futbolcusu Amedspor’a Şampiyonluğu Getirdi"

Kırımızı Grup’ta 3 puanlık avantajı elinde bulunduran Amedspor, Somaspor deplasmanına çıktı. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Amedspor rakibini 1-0 yenerek şampiyonluğa uzandı. Amedspor’a şampiyonluğu getiren gölü ise Vanspor’un eski futbolcusu Oktay Aydın’da geldi.