Çarklar artık Kürt milleti için dönüyor

Tarihten beri Dünya, Kürdistan düşmanlığı üzerinde örtülü bir ittifak halinde ! 

İttifakın temeli çıkar ve menfaat üzere kurgulanmış, formülü ise çok basit ! 
Yabancılar (Emperyalistler) için diğer ulusları hizada tutmanın fren aksamı iken, Yerliler (Komşu halklar) için ise malını mülkünü talan edecekleri, zenginliklerine zenginlik katacakları sahipsiz yetim malı hüviyetindeydi ! 

Bu bağlamda, ilk adım olarak Kürd halkını "Bellucistan ve Kürdistan olarak" böldüler. Ancak bu yeterli değildi ve risk faktörleri büyüktü ! 
Riskin büyüklüğü ittifakın çok daha kapsamlı projeler hayata geçirmesini icap ettiriyordu ! 

Plan şuydu; ikiye ayrılan parçalar da kendi içinde bölünmeliydi, öylede yaptılar ! Belucistan; İran, Afganistan, Pakistan ve Hindistan. 
Kürdistan; Türkiye, İran, Suriye, Irak, Lübnan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Afganistan Devletleri arasında bölüştürüldü.

Stratejinin ilk aşaması olan fiziksel bölünme gerçekleştirilmiş olsa da hala kendilerini rahat görmeyen ittifak devletleri için yapılması gereken çok daha önemli ve zor bir iş daha vardı 
Zihinsel bölünme ve asimilasyon ! 

Zihinsel işgal belki de en korkunç olanı idi, ilk adım olarak düşünen beyinlerin yok edilmesi, Nüfusun tehcirlere (Sürgüne gönderilmesi) uğratılması, Dil ve kültürün yasaklanması, eğitim ve Tarih bilincinin ortadan kaldırılması ve duygusal birlikteliklerinin koparılması gerekiyordu.

Ortada duran pasta Dünyanın en zengin pastası idi, bu pastaya ulaşmak gözleri ve gönülleri karartıp hak ve hakikatı unutmaya değer görüyordular ! 

Tarihin daha önce şahit olmadığı şekilde, ellerinde ki korkunç imkanlar ve silahları bir bir mazlum Kürd milletinin üzerinde denediler ! 

Kürtlere siz ayrı halksınız, Bellucilere siz farklısınız dediler. Hatta Kurdistan halkını zihnen işgale yeltenerek, Soran, Goran, Zaza, Kurmanc olarak her biriniz farklı birer halksınız diyenler Bellucilere de irani Afgani ve Hindu sunuz kökünüz biziz diyordular. 

Ancak hiç hesap etmedikleri bir şey oldu !

Bir çok bilimsel teze konu olan, tarihin daha önce şahit olmadığı bir direniş gerçekleşti ! 

Dışarıdan getirilen yabancı halklar (Görevleri kürtleri asimile etmekti) bir bir Kürtlerin içinde asimile oldular, yani Kürtleştiler !

Yazılı edebiyatı yasaklanan Kürdler, Dünya ya ilk geleneğini tekrar yaşattılar. Sözlü edebiyat ! Efsaneleşen olay ve şahsiyetleri ağızdan ağıza kuşaklara ulaştırdılar. Bütün baskı ve tehditlere rağmen can verip dillerini ve kültürlerini bırakmadılar

Belki fiziki şartlardan dolayı bir birlerinden ayrı ve habersiz kalıyor olsalar da, her bir parça kendi alanını muhafaza etmeyi başardı !

Dünya tarihinde hiç bir zaman ittifak ve menfaatler sonsuza dek sürmemiştir. Anti Kürd ittifakı da öyle oldu !
Dünün dostları bu günün düşmanları, Dünün ortakları bu günün rakipleri oldu !

Dünya küçüldü, bilgi yakınlaştı ve iletişim devrimi gerçekleşti.

Artık çarklar Kürd milleti adına dönmeye başladı ! 

İlk iş iletişim devrimi sayesinde birbirinden habersiz kalan parçalar konuşup hasret giderdi, saklanan tarihlerine yazılı eserlerine ulaştılar. Zenginliklerini fark ettiler. Babalarına dedelerine uygulanan insanlık suçu olan korkunç melanetler ile bir bir yüzleştiler ! 

Evet, artık iç ve dış şartlar değişmiş ve talih kuşu Kürdlerin üzerinde uçmaya başlıyordu ! 

Bin yılın acı dolu ihaneti ile hesaplaşmak için ayağa kalkmanın ve hakkı olanı almanın zamanı gelmişti !

Yeraltı ve yerüstü zenginliklerini çalanlardan hesap sormak için ilk adım atıldı, ikincisi atılıyor !

Bu sefer düşman şok ve hayretler içinde ! İhanet ve komplonun binbir çeşidine uğramış Kürdler derslerine iyi çalışmış. Bütün hamleleri bir bir boşa savuruyorlar !!!! 

Kardeşlik, Dindaşlık edebiyatları, ihanetçilerin destekleri sonuç getirmiyor artık. Yetim çocuk büyüdü ve gözleri öfke dolu, yediği kazıkların tecrübeleri ile hakkı olandan başkasını görmüyor, bu yolda önüne çıkanı yerle bir etmeye de gayet kararlı !

En katmerli ağa, en entarili şeyh, en kravatlı kanaat önderi ve bilimum cahşlar çaresiz kalmış, söyleyecek söz bulamıyorlar, hatta özgürlük dışında bir cümle, onların Kürdistan coğrafyasında ki imtiyazlarını yerle bir edecek ateş hâline gelmiştir !

Bütün Kürdistan havası adeta haykırıyor " Bitti kardeşim bitti, sadece zaman meselesi ve geriye dönüş imkansız" 

Merak etmeyin birazdan son sürat maraton başlıyacak , Bijî Kurd û Kürdistan nidaları düşmanların arkasına bakmadan kaçmaları ile sonuçlanacak !

Kürd ulusu menzile varacak, başta insanlığa ardından ümmete tekliğin Allah'a mahsus olduğunu, tekliği diretmenin Allah'a ortak koşmak olduğunu öğretecekler. Asıl olanın birlik olduğunu muhattaplarına er yada geç belletirecekler.
Komşularının boğazlarından geçen haram lokmayı engelleyerek yardım edecekler !

Zaten onlara yapabilecek en büyük iyilik onları bu haram lokmalardan korumak değil midir ?

Mazlum ile Allah arasında perde yoktur. Firavuna karşı Musaya, Nemruda karşı İbrahime yardım eden Allah zalim ve zorbalara karşı elbette ki Kürd milletine de yardım edecektir...
 

Orhan İlçin