
PeyamaKurd - Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde müşahitlerinin oy kullanmasına izin verilmediği bilgisi üzerine mahalleye gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) heyeti, burada bir grubun, taşlı ve sopalı saldırısına maruz kaldı.
Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, HDP İl Eşbaşkanları Ahmet Atış ve Garibe Yeşil, DBP İl Eşbaşkanı Vahit Akgün, Urfa Barosu avukatlarının da aralarında olduğu partili heyet, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Bazı araçların camları kırıldı. Şenyaşar darbedilirken, haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirinin kamerası parçalandı. Saldırının devam ettiği öğrenildi. Saldırının olduğu bölgeden uzaklaşmayı başarabilen bazı partililer, saldırının yaşandığı bölgeden silah seslerinin geldiği bilgisini paylaştı.
Yeşil Sol Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Cemile Şahin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Haliliye'ye bağlı Yeniköy'de arkadaşlarımız görev alanlarına hem oy kullanmak hem de görev için gittiler. Sonra arkadaşlarımız partiye geldiler. Biz de HDP olarak gittik, bize saldılar. Kapı kapandıktan sonra biri geldi ve görevli olduğunu söyleyip jandarmanın gözü önünde bize saldırdı. Jandarma havaya ateş açtı, sonra dağıldılar.
Bizden 6 kişi hastaneye kaldırıldı. Köyün girişini kapattılar. 'Devlet biziz kimse köye giremez' dediler. Şu an bizden orada kimse yok hiçbir görevlimiz yok."