PeyamaKurd - ABD basınında birden fazla kaynağa dayandırılan habere göre ABD'nin pazar sabahı İran'a yönelik saldırı düzenleyeceği iddia edildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a anlaşma için son tarih verdiğini belirterek İran'a doğru ilerleyen Amerikan filosunun Venezuela için Karayipler'e gönderdiklerinden daha büyük olduğunu söyledi.
ABD basını, Tahran'ın Washington'un sunduğu şartları reddettiğini ve iki ülke arasındaki gerilimin yeniden tırmandığını yazdı.
Drop Site News'in birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre üst düzey ABD askeri yetkilileri Orta Doğu'daki önemli bir ABD müttefikinin liderliğini bilgilendirerek Başkan Trump'ın bu hafta sonu İran'a yönelik bir ABD saldırısına izin verebileceğini iddia etti.
Washington'ın bu yönde karar alması halinde saldırıların en erken pazar günü başlayabileceği iddia edildi.
Al Jazeera de ABD'nin pazar sabahı İran'a yönelik saldırı düzenleyeceğini haberleştirdi.