PeyamaKurd - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyetiyle Bağdat’ta temaslarda bulunan Kubad Talabani, Asayib Ehlilhak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali ile bir araya geldi.
Talabani görüşmede, "KYB, Bağdat'ı kendi stratejik derinliği olarak görmektedir" mesajını verdi.
KYB'den üst düzey bir heyet Bağdat'ta Asayib Ehlilhak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Görüşmede Kubad Talabani, seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı Hazali'yi tebrik etti.
Toplantıda KYB’nin Irak’ın geleceğine ve Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkilere dair vizyonunu belirten Talabani, "KYB, Bağdat'ı kendi stratejik derinliği olarak görmektedir. Irak'taki tüm meselelerin, özellikle de Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların, Irak'ın kendi içinde, anayasaya göre ve tüm Irak'ın yüksek çıkarları gözetilerek çözülmesi gerektiğine inanmaktadır" diye aktardı.
Irak'ta kurulacak yeni hükümet sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Talabani, Irak’ın "bir yandan ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını koruyacak, diğer yandan ekonomik kalkınma için köklü adımlar atabilecek güçlü ve etkin bir hükümete" ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Görüşmede KYB’nin önceliklerine dikkat çeken Talabani, şu ifadelere yer verdi:
"KYB’nin politikası ve arzusu; ekonomisi güçlü, istikrarlı ve Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların, özellikle de Kürdistan vatandaşlarının anayasal hakkı olan bütçe ve maaş meselesinin köklü bir şekilde çözüldüğü bir Irak’tır."