PeyamaKurd - Fransa, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Pazartesi günü Paris’e geleceğini duyurdu. Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından karşılanacak.
Macron’un ofisi, iki liderin “Cenevre görüşmeleri ve Amerikan planı çerçevesinde, Avrupa ortaklarımızla yakın koordinasyon içinde, adil ve kalıcı bir barışın koşullarını ve durumu görüşeceğini” duyurdu.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, yerel basına yaptığı açıklamada, “Pazartesi günü Başkan Zelenskiy’i Paris’te ağırlayacağız ve müzakereleri ilerleteceğiz” diye belirtti.
Barrot ayrıca, “Barış mümkün; yeter ki Vladimir Putin, önce Ukrayna’yı boyunduruk altına alarak Sovyet İmparatorluğu’nu yeniden kurma hayaline kapılmaktan vazgeçsin,” dedi.
Bu açıklama, Ukrayna heyetinin Amerikan barış planını görüşmek üzere ABD’yi ziyaret ettiği bir dönemde geldi. Volodimir Zelenskiy, raporu bu pazar günü almayı beklediğini kaydetti.
Amerikalı müzakerecilerin bu hafta ilerleyen günlerde Moskova’yı ziyaret etmesi planlanıyor.
Kiev’in Avrupa’daki müttefikleri, şu anda devam eden görüşmelerde rol oynamaya kararlı. İstekli ülkeler koalisyonunun son toplantısı Salı günü yapıldı.