Airbus: Türkiye’ye Eurofighter satışında sona gelindi
PeyamaKurd - Airbus Savunma ve Uzay CEO’su Michael Schoellhorn, Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye’ye satışında görüşmelerin son aşamaya yaklaştığını duyurdu. Schoellhorn, Alman hükümetinin satışa destek verdiğini belirterek “Bence bu konu kapandı” ifadelerini kullandı.
Schoellhorn yaptığı açıklamada, Almanya'nın geçmişte öne sürdüğü siyasi çekincelerinin aşıldığını ve Başbakan Friedrich Merz liderliğindeki yeni koalisyon hükümetinin satışı engellemeyeceğini açıkça belirttiğini ifade etti.
Alman iç siyasetinde geçen yıllarda yapılan tartışmalara atıfta bulunan Schoellhorn, "Almanya'nın silah ihracatını sınırlandırma politikası çerçevesindeki bu tartışmaların artık geçmişte kaldığını düşünüyorum. Alman hükümeti açıkça beyan etti. Bunu engellemeyeceklerini, Eurofighter'ların Türkiye'ye satışı fikrini desteklediklerini söylediler. Bence bu konu kapandı." dedi.
"Eurofighter sadece bir savaş uçağı değil, arkasında geniş bir sistem, kapsamlı bir silah seti var." diyen Alman CEO, üzerinde çalıştıkları yeni teknolojilerin, pilotların uçarken aynı zamanda yapay zeka desteğine sahip insansız hava araçlarını da kumanda edebilmelerini sağlayacağını anlattı.
Airbus yetkilisi, "Türkiye Eurofighter kulübüne katılırsa, kullanıcıların bir araya geldiği gruplara da katılacak, buralarda fikir alışverişleri, daha hızlı öğrenim imkanları mevcut. Biz kullanıcıların istedikleri çözümleri sunabilmek için sürekli iletişim halindeyiz. Yani bu, sadece bir uçak satın almaktan çok daha fazlası olacak." diye konuştu.
Bu Haber 63 defa okunmuştur.